Народні депутати України відвідали R&D центр Murmuration Technology

Народні депутати України відвідали лабораторію компанії Murmuration Technology . Компанія займається фундаментальною розробкою компонентів для сучасного електричного транспорту з нульовими викидами, та створенням перспективного проекту серійного виробництва електричних вантажівок для міської логістики COOLON MOTORS ( КУЛОН МОТОРС ) . СЕО  проекту Віталій Бризгалов , наголосив на важливості податкових стимулів для початківців у галузі виробництва, на важливості продовження політики захисту Українського виробника. Подякував за підтримку Законопроектів 3476-3477 , що звільняють підприємства з виробництва чистого електротранспорту від податку на прибуток до 35го року, та надають можливість пільгового імпорту компонентів для такого транспорту , які не виробляються в Україні. Зазначили важливість подальшого прийняття Законопроектів про індустріальні парки, які мають стати локомотивом відновлення Української промисловості. 

Ми думаємо, що інноваційні та сучасні продукти створюються десь далеко закордоном. Але це не так. У Кривому Розі, який з колегами по парламенту я щойно відвідав, є команда молодих, талановитих українських інженерів, які створили прототип електровантажівки вантажністю до 1,5 тони та запасом ходу в базовій версії до 120 км з можливістю збільшення до 200 + км. Ціна такої вантажівки передбачається на рівні USD 16 000, що стане в майбутньому унікальною торговельною пропозицією на європейському ринку. Особливо приємно, що електродвигун та практично вся електроніка є унікальними розробками команди українських інженерів. Бажаю Віталій Бризгалов та усієї команді Coolon успішної реалізації своїх планів та проведення першого раунду залучення інвестицій. Я щиро радий, що закони про стимули для виробництва електротранспорту в Україні, які ми приймаємо, допомагають талановитим підприємцям та винахідникам створювати такі унікальні продукти!🇺🇦 P.S: Як людині, яка є дотична до малої авіації, мені надзвичайно приємно, що у команди Віталія є певні напрацювання й у сфері малої авіації. Але про це згодом..✈️

Якщо Вам як і мені цікаво, де в Україні ті «гаражі», з яких з’явиться новий Сікорський чи Корольов, то ось вам такий – в Кривому Розі. Це український електромобільний стартап COOLON і його засновник Віталій Бризгалов з командою. Вони створюють міську малотонажну електричну вантажівку. Це молоді, кваліфіковані і амбіційні українські інженери, які вже кілька років надзвичайно ретельно працюють над технікою і економікою електровантажівки, аналізують ринок і збирають команду. Невдовзі відкривають повноцінне виробництво. Їх першим продуктом буде комерційний автомобіль вантажопідйомністю 1,5 тони і запасом ходу до 200 км за ціною 16 тис. USD (європейські аналоги – в районі 35 тис). Про конструкторські рішення, електроніку, постачальників, ринок, шляхи обходу світової проблеми з чіпами і інші цікаві подробиці можна почитати на сторінці Coolon і у Віталія. Всім, хто цікавиться автопромом, інженерними стартапами і електромобільністю, раджу уважно спостерігати за цими хлопцями. Незабаром вони оголосять про залучення інвестицій. На першому раунді планують залучити в районі 4 млн дол. Дуже радію з того, що закони про стимули для виробництва електротранспорту в Україні, співавтором яких я є, і які нещодавно підписані Президентом, допомагають таким людям працювати. Ми про них ще почуємо.